bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

19-01-2024

B-log: 20 t/m 26 januari 2024

Filed under: B-log 2024 — bazbo @ 19:41



Vrijdag 26 januari:
Geslapen tot zes uur. Nog geen uur later ben ik aan het werk. Niet dat het een werkdag is, maar dan kan ik volgende week op vrijdag wat minder werken in verband met een ander klusje. Koffie met De Vrouw. Verder. Meer koffie met De Vrouw. Even na twaalf is het klaar. Dan lunch. Afwasje. Ik wandel een rondje en haal het groentepakket op. Dan gaan we naar de kelder. Het valt mee met de wateroverlast in het souterrain. Slechts vijf volle stofzuigers voeren we af. Half uur. Dan even ontspannen. Eind van de middag maak ik avondeten: een risotto met kastanjechampignon en broccoli. Ernaast een salade van bosui, koolrabi, komkommer en kaki. Voor De Vrouw en De Zoon bak ik kippendijfilet. Die Zoon is er om half zes. We eten alles op. Afwas en afval. Kranten. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: 1999 (Robert Fripp), Warp (Jon Balke), Discources (Jon Balke), Under A Mediterranean Sky (Steve Hackett), Lost Souls (Spaccanapoli), Pretending 2 Run (Tiles), Hot Rats (Frank Zappa)



Donderdag 25 januari:
Zeer op tijd weer op de werkplek. Belachelijk volle dag. Geen pauze. Toch krijg ik alles af wat er af moet. Pas kwart voor zes thuis. De Vrouw serveert een linzenstoof die zeer goed is. Afwasje. Dan schoenen aan en naar CODA voor de gedichtenavond. De leden van mijn toneelgroep dragen gedichten voor, dichteres Radna Fabias is er (mooi werk) en Peter-Jan en Aad spelen hun Beatlesduetten. De algehele sfeer is echter bloedserieus en uitermate saai. Om het programma heen zien en spreken we wat bekenden. Half tien thuis. Even uitblazen en dan slapen.
Muziek vandaag: geen



Woensdag 24 januari:
Half zeven wakker. Begin van de ochtend naar de super. Thuis koffie. Dan naar Gigant voor de repetitie van Wirwar. Aan het werk voor een workshop over tweeënhalve week. Thuis koffie met De Vrouw. En lunch. Afwasje. We gaan naar het souterrain en hozen nog wat. Het lijkt minder te worden. Ik wandel nog het centrum in en haal bestelde foto’s op bij de fotograaf. Eind van de middag maak ik avondeten. Spliterwtenpasta met kastanjechampignon en broccoli in een knoflookkruidenroomkaassaus, met ernaast een salade van bosui, koolrabi, komkommer en kaki. Voor De Vrouw bak ik runderschnitzel. We eten alles op. Afwasje. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Radiophonics – 1995 Soundscapes Volume 1 – Live In Argentina (Robert Fripp), The Slide Area (Ry Cooder), The Gate (Joji Hirota), Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulenc (Yann Tiersen)



Dinsdag 23 januari:
Weer redelijk geslapen. Zeer op tijd weer op de werkvloer. Weer veel werk. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. In de middag nog meer veel werk. Nogal vermoeid ben ik om kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert het restant van de schotel van gisteren, een restant salade en de beroemde witlofbootjes met rode paprika en blauwe kaas. Smakelijk. Natafelen. Afwasje. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Pulling Strings (Steve Howe), Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulenc (Yann Tiersen)



Maandag 22 januari:
Nog goed geslapen ook. Zeer op tijd weer op de werkplek. Aan de slag. Van allerlei gepland en ongepland gedoe. Tussen de middag wandel en gaap ik door bos en zon. Nog weer verder. Plots somber. Duurt kort. Kwart voor zes thuis. De Vrouw serveert een schotel van ui, groene kool, wortel en tomaat met rijst en salade. Afwasje. De lift is nog altijd buiten werking, dus we sjouwen de fiets van De Vrouw via de achteruitgang van het souterrain (geen hoog water) naar een fietsenafdak, zodat ze morgen de deur uit kan. Krant. Webstek. Nog een krant.
Muziek vandaag: Quantum Guitar (Steve Howe), Bridge To Fiction (Mangrove)



Zondag 21 januari: De verjaardag van Anja
Zes uur op. Ik loop een ronde hard langs kanaal en door de kou. Niet erg, lopen gaat goed. Thuis nog terug in bed. Negen uur staan we op. Koffie en voorbereidingen voor De verjaardag van Anja. Koffie met De Vrouw. Lunch op tijd. Afwasje. Half een loop ik (de lift is buiten werking) met alle spullen naar Gigant. Met Aad en Willem is de zaal snel ingericht. We instrueren de podiumgasten en om half drie vieren we voor de tiende keer De verjaardag van Anja. Helaas kan Reinier er vandaag niet bij zijn, dus dat betekent dat ik met mijn klungelige pianotechniek open en afsluit. In het kader van de Week van de Poëzie hebben we dichters Hanz Mirck en Kevin de Haan uitgenodigd; zij hebben ieder hun geheel eigen stijl. Lex en Wan spelen in kleine setting de muziek van Zappa en Rob is er met een Zappa-cameo. Zelf lezen we natuurlijk ook wat. Voor aanvang leek het programma me wat kaal en weinig spectaculair, maar het blijkt een uitermate onderhoudende middag. De tiende aflevering is weer geheel anders dan de negen voorgaande en opnieuw mogen we deze zeer geslaagd noemen. Dit keer sta ik niet alleen bij aanvang bij de deur om kaarten te controleren, maar ook na afloop zwaai ik de bezoekers uit. We krijgen bijzonder veel positieve reacties. Het was dan ook weer zo goed als uitverkocht. Mooi. Korte afterparty in de foyer. Ik breng alle spullen weer naar huis en loop dan terug het centrum in naar een eetgelegenheid. Daar zitten De Vrouw en Ineke al. We eten kipsaté en burgers en om half negen zijn we weer thuis. Even zitten en dan slapen. Mooie dag.
Muziek vandaag: That Which Passes – 1995 Soundscapes – Live Volume 3 (Robert Fripp), A Blesssing Of Tears – 1995 Soundscapes Volume Two – Live In California (Robert Fripp) Borderline (Ry Cooder)

https://twitter.com/balangereis/status/1749162948788936772?s=20



Zaterdag 20 januari:
Toch om zes uur wakker en op. Koffie. Allerlei, waaronder nog wat voorbereidingen voor de voorstelling van morgen. Begin van de ochtend wandel ik de gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. Koffie met De Vrouw. We wandelen het centrum in en ik bezoek nog een andere super en de Syrische winkel. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er half een voor lunch. Afwas en huishoudelijks. We gaan naar het souterrain om water te hozen. De lift is buiten werking. Gelukkig valt het mee: in een half uur tijd brengen we twaalf stofzuigers/emmers naar boven en dan is alles weer helemaal droog. Ontspannen. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst monteer ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer, mais, druif en kaki. Ondertussen kook ik witlof en die gaat bedekt met kaas in een ovenschaal en in de oven. Ook prepareer ik een risotto met ui en shiitake en voor De Vrouw bak ik steak bavette. We eten alles op. Natafelen. Afwas en afval. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Pie Jesu (cd single) (Robert Fripp), November Suite – Soundscapes – Live At Green Park Station 1996 (Robert Fripp), Motif Volume 2 (Steve Howe), Bridge To Fiction (Mangrove), Uncle Meat (Frank Zappa), het eerste plaatje van Wild River (David Longdon)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment