bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

26-01-2024

B-log: 27 januari t/m 2 februari 2024

Filed under: B-log 2024 — bazbo @ 20:33



Vrijdag 2 februari:
Veel tegenwind tijdens mijn ronde hardlopen, vooral langs het kanaal. Even aan het werk. Dan iets voor achten naar een afspreekpunt en daar pikken Peter-Jan en Aad me op. We rijden naar een theater in Nunspeet, waar Wirwar in april een voorstelling geeft. We spreken twee mensen die de voorstelling organiseren en bekijken de zaal met de technicus. Nogal een grote zaal met een enorm speelvlak. Dat wordt goed. Nog voor elf uur ben ik weer thuis. Koffie met De Vrouw en nog wat verder werken. Dan lunch. De Zwager komt even binnen vallen. Afwasje. We gaan naar het souterrain en zuigen wat water weg, zodat alles weer droog is. Even uitrusten. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer, kerstomaat, ananas en kaki. Ik leg kippenbout in de oven, plus een schaaltje met kastanjechampignon en haloumi. Het restant van de schotel van gisteren heb ik aangevuld met prei en zoete aardappel. De Zoon is er om half zes en we eten alles op. Afwas en afval. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Siwan – Nahnou Houm (Jon Balke), We Are Three (JOI), Septober Energy (Keith Tippett’s Centipede), het vijfde plaatje uit de box Housekeeping – The OLI Years 1990-1994 (no-man)



Donderdag 1 februari:
Aardig geslapen, wel. Ik ben weer op tijd op de werkplek en daar handel ik weer veel werkzaamheden af. Merk wel dat mijn hoofd vol zit en ik krijg het niet opgeruimd. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. En zon. Op tijd ga ik terug naar huis. Daar ben ik om vijf uur. We eten ook op tijd. De Vrouw serveert een schotel van wortel, zoete aardappel, abrikoos en rijst. Afwasje. We stappen op de fiets en rijden naar een afscheidshuis aan de rand van de stad. Daar condoleren we Heidi en haar familie met het overlijden van haar moeder. Dan weer terug. Krant. Webstek.
Muziek vandaag: het eerste plaatje van Bad Side Of The Moon – An Anthology 1970-1972 (Toe Fat), het vierde plaatje (het album Flowermouth) uit de set Housekeeping – The OLI Years 1990-1994 (no-man)



Woensdag 31 januari:
Pas om kwart over zes wakker en op. Ik loop een ronde hard langs een deel van de oude vertrouwde route. Begin van de ochtend naar de super. Thuis koffie en vervolgens naar Gigant voor de repetitie van Wirwar. Enkele oude scènes oefenen voor een workshop die de groep speelt op 12 februari. Thuis koffie met De Vrouw en daarna lunch. Afwasje en huishoudelijks. We gaan weer naar het souterrain en hozen wat water. Niet veel. Even ontspannen. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik kook rijst en vul de tomaten-posteleinsaus van zondag aan met nog wat paprika en tomaten. Voor De Vrouw bak ik steak d’Avignon. We eten alles op, inclusief het restant salade van zondag. Afwasje. Krant. Dan bel ik Onze Vader. Het gaat goed met hem en we praten wat bij. Webstek. Lezen. Slapen.
Muziek vandaag: Plays Frank Zappa – Absolutely Live (Tinsel Town Rebellion Band), Get Rhythm (cd single) (Ry Cooder), Portraits Of Bob Dylan (Steve Howe), het derde plaatje uit Housekeeping – The OLI Years 1990-1994 (no-man)



Dinsdag 30 januari:
Op de werkplek ben ik weer vroeg en verricht ik veel werk. Het is dan ook een werkplek. Tussen de middag geen gelegenheid om een rondje te wandelen. Sterker nog: ik werk nog door tot ver na vieren. Gelukkig kan ik met een collega meerijden tot Beekbergen, zodat ik toch om kwart over vijf thuis ben. We eten de soep van gisteren op. Afwasje. Dan op de fiets naar Peter-Jan voor de toneelrepetitie. Met z’n vieren akkeren we de eerste scènes door en we maken vorderingen. Tien uur thuis. Even napraten. Slapen.
Muziek vandaag: geen



Maandag 29 januari:
Aardig geslapen. Niet helemaal in goede doen. Ik hoor nauwelijks. Toch op tijd op de werkplek. Daar ligt weer veel. Dat doe ik. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. Onvast op de benen. In de middag werk ik nog meer af. Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert bamisoep. We eten er goed van. Natafelen. Afwas. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes uit Housekeeping – The OLI Years 1990-1994 (no-man)



Zondag 28 januari:
Zes uur op. Koffie. Webstek. Dan weer terug in bed. Pas om half tien staan we op. Koffie. Verder nadenken over de zomervakantie. Meer koffie. Online schoenen bestellen. De Zoon is er voor lunch. Afwasje en stofzuigen. Dan naar de kelder om eventueel water te hozen, maar het is niet nodig. Ik wandel een rondje langs het kanaal en door de zon. Vier uur is het tijd voor de zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden (Orchestre Tout Puissant Marcel Duchamp). Dan maak ik avondeten: tortellini met een tomaten-posteleinsaus en ernaast een salade van bosui, koolrabi, komkommer, kaki en ananas. Voor De Vrouw bak ik steak d’Avignon. We eten er fiks van. Afwas. Webstek. Krant.
Muziek vandaag: The Sad Machinery Of Spring (Tin Hat), Siwan (Jon Balke), Get Ready (Ry Cooder), Serious Tam (Telek), The Turning Year (Brian Eno)



Zaterdag 27 januari:
Kwart voor zes wakker. Ik loop een ronde hard langs Grift en kanaal. Die lukt goed. Begin van de ochtend de gebruikelijke ronde langs slager en super. Koffie met De Vrouw. Dan weer het centrum in voor een andere super en de Syrische winkel. Meer koffie met De Vrouw. We bekijken mogelijkheden voor onze zomervakantiereis. Lunch. Afwas en huishoudelijks. Ik ben angstig en moe. Eind van de middag lopen we naar Gigant en in het filmhuis zien we de concertfilm Stop Making Sense. Die staat hier vier keer in de kast, maar het is geweldig om hem op een groot scherm te zien. Geluid is weergaloos hermixt. Na afloop eten we in een klein restaurant. Groentetaart, schnitzel, chocolade- en perentaart en ijs. Voor half negen zijn we thuis. Webstek. Slapen.
Muziek vandaag: Where You Wish You Were (Bill Laurance & Michael League), The Sad Machinery Of Spring (Tin Hat)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment