bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

02-02-2024

B-log: 3 t/m 9 februari 2024

Filed under: B-log 2024 — bazbo @ 19:48



Vrijdag 9 februari:
Niet zo goed geslapen. Kwart voor zes op. Ik loop een ronde hard door regen en langs kanaal. Dan wat zaken voor Wirwar. Tien uur is Aad er. We spreken een organisator en iemand van een theater voor een boeking in mei. Dat gaat helemaal lukken. Na afloop overleggen we nog wat meer rondom Wirwar. Koffie met De Vrouw. De Vrouw gaat de deur uit. Lunch. Afwasje. Ik wandel een rondje en haal het groentepakket op. Lezen. Eind van de middag maak ik avondeten. Een chili van ui, paprika, wortel, romanasla, prei, tomaat en bruine bonen. Ernaast een salade van bosui, radijs, rode kool en komkommer. Voor De Vrouw en De Zoon bak ik kippendijfilet. De Zoon is er om kwart voor zes. We eten de chili helemaal op. Afwas en afval. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Tree House Fire (Nits), The Songs & Tales Of Airoea – Book II: Ocean Traveller (Metamorphosis) (The Chronicles Of Father Robin), The Songs & Tales Of Airoea – Book I: The Tale Of Father Robin (The Chronicles Of Father Robin), Look At You Now ( The Flower Kings), The Essential Fripp & Eno (Fripp & Eno), The Bridge Between (The Robert Fripp String Quintet)



Donderdag 8 februari:
Redelijk geslapen wel. Opstaan is lastig. Dan is alles oké. Op tijd op de werkplek, alwaar veel achterstallige zaken. Opruimen. Tussen de middag wandel ik door bos. Daarna nog even werken. Kwart over vijf thuis. De Vrouw heeft kliekendag georganiseerd met restanten van de schotels van gisteren en eergisteren en de salade van gisteren. We doen eens gek en eten alles op. Natafelen. Afwasje. Kranten. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Tree House Fire (Nits), The Songs & Tales Of Airoea – Book II: Ocean Traveller (Metamorphosis) (The Chronicles Of Father Robin), het eerste plaatje uit de box Housekeeping – The OLI Years 1990-1994 (no-man), Departure Tapes (Giancarlo Erra)



Woensdag 7 februari:
Zes uur op. Ik ga een ronde hardlopen. Die lukt goed. Vroeg op de ochtend wandel ik naar de super. Thuis koffie. Dan naar Gigant voor de repetitie van Wirwar. Het is de generale voor een optreden tijdens een workshop aanstaande maandag. Die generale gaat erg mooi. Twaalf uur thuis. Koffie met De Vrouw. Lunch. Afwas en ander huishoudelijks. We gaan naar het souterrain en hozen water. Ontspannen. Eind van de middag maak ik avondeten: een stoemp van aardappel, ui, wortel, aardpeer en kerrie. Ernaast een salade van bosui, koolrabi, komkommer, kerstomaat en kaki. Voor De Vrouw bak ik runderschnitzel. We eten er fiks van. Afwasje. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Music By Ry Cooder (Ry Cooder), How Long This Time? Live 1970 (The Keith Tippett Group), Elevator (Titan), Touch Of Time (Arve Henriksen | Harmen Fraanje)



Dinsdag 6 februari:
Werkplek: veel. Tussen e middag wandelen: door veld en bos. Thuis: kwart over vijf. Eten: schotel met ui, spitskool, wortel, knolselderij, aardpeer. Afwas. Naar: toneelrepetitie. Wind: mee. Repetitie: gaaf. Terugweg: regen. Terugweg: tegenwind. Thuis: half elf.
Muziek vandaag: geen



Maandag 5 februari:
Niet heel druk op de werkplek, maar toch van alles te doen. Tussen de middag wandel ik door bos. Ook in de middag niet heel druk op de werkplek, maar toch van alles te doen. Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert het restant van de erwtensoep van zaterdag. Nu eten we alles op. Natafelen. Nieuwe schoenen vandaag gearriveerd. Afwasje. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Touch Of Time (Arve Henriksen & Harmen Fraanje), Volume 3: Further In Time (Afro Celt Sound System)



Zondag 4 februari:
Kwart voor zes op. Ik loop een ronde hard langs kanaal, die lukt uitstekend. Thuis nog terug in bed. We staan om negen uur op. Koffie. Vakantieplannen verder maken. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje en stofzuigen. Dan gaan we weer het souterrain in om water te hozen en dit keer zijn we met twintig minuten klaar. We lopen de boekenwinkel hiertegenover in en kopen twee vakantiereisgidsjes. Vier uur is het tijd voor de zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden (Bill Evans & Dean Brown featuring Darryl Jones & Dennis Chambers). Dan maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer, kerstomaat en kaki. Dan bak ik kastanjechampignon, ui, een restje sla, witte biet en risottorijst. Bouillon erop en vijfentwintig minuten laten pruttelen. Ten slotte bak ik steak bavette voor De Vrouw. We eten de risotto op. Natafelen. Afwasje. Lezen. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Soil Festivities (Vangelis), 1492 (Vangelis), The Rising Sons featuring Taj Mahal & Ry Cooder (The Rising Sons featuring Taj Mahal & Ry Cooder), Live & Outta Sight 3 (DeWolff), Ends (Giancarlo Erra)



Zaterdag 3 februari:
Half zeven wakker en op. Koffie. Begin van de ochtend wandel ik het gebruikelijke zaterdagmorgenrondje langs slager en super. Koffie met De Vrouw. Dan wandel ik nogmaals het centrum voor een bezoek aan een andere super en aan de Syrische winkel. Meer koffie met De Vrouw. Lunch. Afwas en huishoudelijks. We stappen op de fiets en rijden naar een fruitteler aan de rand van de stad. We kopen er appels en stoofperen. Dan weer terug. In de middag ontspannen en op tijd bereid ik avondeten voor. Het wordt een (met aardappel, wortel, knolselderij en prei) goed gevulde erwtensoep. Voor De Vrouw braad ik kiprollade, deels in de oven. We eten er fiks van. Natafelen. Afwas. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Siwan – Hafla (Jon Balke), Blueprint (Keith Tippett), Hot Rats (Frank Zappa), het tweede plaatje uit Bad Side Of The Moon – An Anthology 1970-1972 (Toe Fat), Frames (Keith Tippett’s Ark)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment