bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

09-02-2024

B-log: 10 t/m 16 februari 2024

Filed under: B-log 2024 — bazbo @ 19:40



Vrijdag 16 februari:
Zes uur op. Koffie. Nog geen drie kwartier later aan het werk. Meer koffie. Werk. Koffie met De Vrouw. Die gaat even de deur uit. Later lunch. Afwasje. We gaan weer naar het souterrain en voeren daar een heleboel water af. Dan nog aan het werk. Half vijf is het wel klaar. Even uitrusten. De Zoon is er om half zes en De Vrouw serveert een stoemp van aardappel en broccoli met gebakken kastanjechampignon en een salade van ui, komkommer, koolrabi en tomaat ernaast. We eten alles op. Afwas en afval. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: het tweede plaatje (het album Two) van Bad Side Of The Moon – An Anthology 1970-1972 (Toe Fat), The Best Of Tomita (Tomita), Tomorrow (Tomorrow featuring Keith West), Live & Unreleased 1967 (Tomorrow), Big Blue Ball (allerlei), King Crimson Songbook Volume 2 (Crimson Jazz Trio), Tago Mago (Can), Burnt Weeny Sandwich (Frank Zappa), the skies, they shift like chords (Roger Eno)



Donderdag 15 februari:
Toch aardig geslapen. Op tijd op de werkplek. Vanmorgen redelijk volle bak met overleggen. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. In de middag meer rust om uit te werken en om kwart over vijf thuis. Krant van gisteren. De Vrouw serveert het restant van de bamisoep van gisteren. We eten alles op. Natafelen. Afwas. Krant van vandaag. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Homebrew 1/2 (Steve Howe), het eerste plaatje (het album Toe Fat) van Bad Side Of The Moon – An Anthology 1970-1972 (Toe Fat)



Woensdag 14 februari:
Niet zo heel goed geslapen. Uiteindelijk pas om zeven uur wakker en op. Begin van de ochtend wandel ik naar de super. Koffie. Dan naar Gigant voor de repetitie van Wirwar. De groep gaat zich de komende tijd voorbereiden op twee uitvoeringen van de grote voorstelling in april en mei. Thuis koffie met De Vrouw. Daarna lunch. Afwasje en huishoudelijks. We gaan naar het souterrain en hozen water; er is weer meer. Dan naar de tandartspraktijk. Er is een nieuwe tandarts; de oude is weg. Ik kom voor het opnieuw plaatsen van een vulling, maar even is onduidelijk waar die dan zit. Blijkt dat de vulling die op een implantaat zit en die de schroef afdekt is ingestort en opnieuw geplaatst moet. Gisteren was ik nog bij de implantatoloog. Vreemd. Nou ja. Na tien minuten sta ik weer buiten. Thuis maak ik avondeten. We eten flink van de bamisoep en er is nog voldoende voor morgen. Afwasje. Dan op de fiets naar Peter-Jan voor de toneelrepetitie. Het gaat uitstekend; we spelen de eerste helft door, de teksten zitten er prima in en langzaam werken we aan beweging en automatiseren we steeds meer. Half elf thuis. Even bijpraten en dan slapen.
Muziek vandaag: The Long Riders (Ry Cooder)



Dinsdag 13 februari: Onze Vader is negentig jaar geworden
Van harte, Vader. Fiks geslapen. Vroeg loop ik mijn ronde hard. Het is koud maar lopen gaat soepel. Zeven uur ben ik aan het werk. Tussendoor overleg en koffie. Meer werk. Meer koffie met De Vrouw. We lunchen om twaalf uur. Afwasje. Nog heel even wat werken en dan sluit ik af. Ik loop naar het Marktplein en pak een bus. In Zwolle wandel ik naar de implantatoloog. Die controleert de hulpstukken die hij een jaar geleden heeft geplaatst. Alles oké. Op het station hoef ik niet te wachten en ik heb een snelle bus terug. Kwart over vier thuis. Niet veel later maak ik avondeten. Broccoli blancheren, linzenspaghetti koken, dan oesterzwam bakken, ui, restje romanasla, de broccoli en pasta en groene pesto erbij en klaar. Het restant van de salade van gisteren gaat op tafel en voor De Vrouw bak ik runderschnitzel. We eten alles op. Natafelen. Afwasje. Webstek. Dan stappen we op de fiets en rijden we naar Onze Vader.
Muziek vandaag: Touch Of Time (Arve Henriksen | Harmen Fraanje), Silhouettes (Klaus Schulze), The Songs & Tales Of Airoea – Book II: Ocean Traveller (Metamorphosis) (The Chronicles Of Father Robin)



Maandag 12 februari:
Nog goed geslapen ook. De bus loopt vertraging op, waardoor ik ook met vertraging op de werkplek ben. Daar heb ik al snel alle verloren tijd ingehaald. Tussen de middag wandel ik door bos. Ook in de middag van alles. Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert een stoempje van aardappel, knolselderij en wortel met ernaast een salade van koolrabi, tomaat en paprika. Zeer smakelijk en we eten er goed van. Natafelen. Afwasje. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Natural Timbre (Steve Howe), Seed (Afrocelts), Touch Of Time (Arve Henriksen | Harmen Fraanje)



Zondag 11 februari:
Zes uur wakker en op. Wel redelijk geslapen. Ik loop een ronde hard langs het kanaal en buiten het centrum en dat gaat nog aardig soepel ook. Thuis weer terug in bed. Na negen uur staan we op. Koffie. Lezen. Meer koffie met De Vrouw. We bekijken hotels voor een van de vakantiebestemmingen in september, maar komen er nog niet uit. De Zoon is er om kwart voor een voor lunch. Afwasje en stofzuigen. Dan stappen we op de fiets en rijden naar De Neef, die vandaag zijn negende verjaardag viert. Het is er vol met kinderen en andere gasten. Nogal druk en lawaaierig en als we na enige tijd naar huis gaan ben ik doodmoe. Thuis maak ik avondeten: een risotto met wortel en postelein, met ernaast het restant van de salade van gisteren en met runderschnitzel voor De Vrouw. We eten alles op. Afwas. Krant. Webstek. Vervolg krant.
Muziek vandaag: Tree House Fire (Nits), The Gloaming (The Gloaming), The Soundtracks – The Border / Alamo Bay (Ry Cooder), het derde plaatje uit de box Housekeeping – The OLI Years 1990-1994 (no-man)



Zaterdag 10 februari:
Slapen gaat nu goed en pas om kwart voor zeven op. Begin van de ochtend loop ik het gebruikelijke zaterdagmorgenrondje langs slager en super. Koffie. Nogmaals het centrum in voor een bezoek aan een andere super en de Syrische winkel. Koffie met De Vrouw. Dan lunch. Afwas en ander huishoudelijks. We gaan naar het souterrain, hozen daar veel water weg en zijn er langer mee bezig dan de afgelopen twee weken. Ontspannen. Eind van de middag maak ik avondeten: aardappel en rode ui en paprika en kastanjechampignon uit de oven. Daarnaast vul ik het restant salade van gisteren aan en voor De Vrouw bak ik steak bavette. We eten er weer goed van. Afwas. Lezen. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Continuum – Construct III (Bass Communion), Off The Grid (Onipa), Rain Before Seven … (Penguin Cafe), Peaches En Regalia (cd single) (Frank Zappa), Show Of Hands (Robert Fripp & The League Of Crafty Guitarists), het tweede plaatje uit de box Housekeeping – The OLI Years 1990-1994 (no-man), The Cartographer (Jo Quail)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment