bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

17-02-2024

B-log: 17 t/m 23 februari 2024

Filed under: B-log 2024 — bazbo @ 07:26



Vrijdag 23 februari:
Vijf uur wakker. Ik doe mijn ogen nog heel even dicht en dan is het kwart over zes. De ronde hardlopen door park en langs kanaal gaat moeizaam vanwege de vele tegenwind, maar het lukt toch allemaal maar mooi. Koffie. Halverwege de ochtend gaan we naar het souterrain en hozen daar nogal wat water. Meer koffie met De Vrouw. Dan lunch. Afwasje. De Vrouw gaat even de deur uit. Ik wandel een rondje en haal het groentepakket op, maar er is geen groentepakket. Heb ik me in de week/vrijdag vergist? Geen idee. Thuis even erachteraan mailen. Krant. Eind van de middag maak ik avondeten: rodelinzenspaghetti met een tomatenpaprikasaus. Het restant salade van gisteren vul ik aan met kiemen, komkommer en rode kool. Voor De Vrouw en De Zoon bak ik blokjes kipfilet. De Zoon is er om half zes. We eten er fiks van. Afwas. Ik controleer mijn telefoon en blijk vorige week twee voicemails over het groentepakket te hebben gemist. De levering was een keer een week eerder. In alle drukte de mail van de boerderij daarover ook niet gezien. Vandaar. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Blade Runner (Vangelis), Rain Before Seven … (Penguin Cafe), The Songs & Tales Of Airoea – Book III: Magical Chronicle (Ascension) (The Chronicles Of Father Robin), Weasels Ripped My Flesh (Frank Zappa), Crossroads (Ry Cooder), Cloud About Mercury (David Torn), Polytown (David Torn, Mick Karn, Terry Bozzio), The Circus And The Nightwhale (Steve Hackett)



Donderdag 22 februari:
Ik slaap toch goed. Op tijd op de werkplek. Daar veel. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. In de middag veel. Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert de restanten van de schotels van gisteren en eergisteren, met ernaast een salade van bosui, komkommer, paprika en mango. Zeer smakelijk. We eten dan ook alles op. Afwasje. Dan naar Gigant voor de preventieve vergadering ter voorbereiding op De verjaardag van Anja.
Muziek vandaag: geen



Woensdag 21 februari:
Zes uur op. Ik loop een ronde hard. Dat gaat nog goed ook. Begin van de ochtend wandel ik naar de super. Thuis koffie. Dan naar Gigant voor de repetitie van Wirwar. Twee nieuwe spelers, dus is er kennismaking en wat uitleg en wat spel om erin te komen. Vanaf volgende week repeteert de spelersgroep voor twee voorstellingen in april en in mei. Half een thuis. Koffie met De Vrouw. En lunch. Afwas en huishoudelijks. We gaan naar het souterrain en hozen (niet veel) water weg. Even ontspannen. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik bak ui, spitskool, zoete aardappel met tomaat en rode boon. Voor De Vrouw bak ik kipfilet. Ernaast zet ik het restant van de salade die De Vrouw gisteren heeft gemaakt. Afwasje en afval. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Alamo Bay (Ry Cooder), The Road To Damascus (Syriana), Door X (David Torn), The Songs & Tales Of Airoea – Book II: Ocean Traveller (Metamorphosis) (The Chronicles Of Father Robin)



Dinsdag 20 februari:
Slapen lukt nog redelijk ook. Ik ben op tijd de deur uit, maar onderweg is er veel vertraging doordat een bus niet rijdt. Daardoor ben ik later op de werkplek. Niet erg. Ik werk in dusdanig tempo dat ik al snel helemaal op orde ben. Er is wat overleg, er is allerlei geregel en tussen de middag wandel ik door bos. In de middag is de rust er weer en om kwart over vijf ben ik thuis. De Vrouw serveert het restanten van de soep en de schotel van zaterdagavond. We eten alles op. Afwasje. Kwart voor zeven fiets ik naar Peter-Jan en die rijdt ons vieren naar het kleine theater in Twello alwaar Carolien ons ontvangt. Het is fijn om weer even op het podium te repeteren. De eerste acht scènes gaan inmiddels steeds vloeiender. Half elf thuis. Even napraten en dan slapen.
Muziek vandaag: geen



Maandag 19 februari:
Bam. Onderweg in de bus een angstaanval van jewelste. Op de werkplek is van alles te doen, dus afleiding voldoende. In de loop van de ochtend zakt het redelijk. Sinds vanmorgen wel pijn in mijn handen en armen. Overbelast? Je maakt wat mede. Tussen de middag wandel ik door bos. Wankel. In de middag weet ik nog wat werk te verrichten, zowaar. Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert snel haar nasiachtige gerecht met het restant salade van gisteren ernaast. We eten alles op. De Vrouw is niet fit en gaat slapen. Afwas. Krant. Luisteren. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Circus And The Nightwhale (Steve Hackett), A Town Called Addis (Dub Colossus), Pasado En Claro (Andes Jormin)



Zondag 18 februari:
Kwart over zes wakker en op. Koffie. Webstek. Terug in bed. Kwart over negen staan we op. Koffie. Lezen. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje en stofzuigen. Dan gaan we weer naar beneden en hozen wat water uit het souterrain. Lezen. Vier uur is er de zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden (Asaf Avidan). Ik maak avondeten. Een risotto van shiitake en prei. Ik vul het restant salade van gisteren aan. Voor De Vrouw bak ik kogelbiefstuk. We eten alles op. Afwasje. De Vrouw serveert nog een keer haar cheesecake met gebakken appel. Zeer smakelijk. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Deus Arrakis (Klaus Schulze), Chariots Of Fire (Vangelis), The Gloaming 2 (The Gloaming), Permanent Dream (Tomorrow), Paris, Texas (Ry Cooder), 10,000 Days (Tool), Touch Of Time (Arve Henriksen | Harmen Fraanje)



Zaterdag 17 februari:
Pas om kwart voor zeven wakker en op. Ik loop een ronde hard door park en langs kanaal. Begin van de ochtend wandel ik de gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. Thuis koffie met De Vrouw. Opnieuw het centrum in voor een bezoek aan een andere super en de Syrische winkel. Meer koffie met De Vrouw. Dan beginnen de voorbereidingen voor het avondeten. Ook is er lunch. Afwasje en huishoudelijks. Verder met de voorbereidingen voor het avondeten. Half vijf zijn Heidi en Auke er. We praten bij en dat is fijn. Er is eten en dat is goed. Wortelsoep, de beruchte ovensalade van bloemkool, rode ui, paprika, kerstomaat, mango, sultana en lins. Salade van bosui, radijs, koolrabi, komkommer en blauwe bes. Cheesecake. We eten er goed van en de avond is mooi. Tien uur is het bezoek vertrokken. Opruimen, even zitten en dan slapen.
Muziek vandaag: Geen.

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment