bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

24-02-2024

B-log 24 februari t/m 1 maart 2024

Filed under: B-log 2024 — bazbo @ 07:20



Vrijdag 1 maart:
Zeven uur aan het werk. Er is nog wat achterstallig regelwerk en verder een boel concentratieaangelegenheden. Koffie met De Vrouw. Aad is er om kwart over elf en we spreken online met een theater over een boeking van Wirwar eind oktober. Meer koffie. Daarna lunch. Afwasje. Vervolgens naar het souterrain en daar hozen we nog een boel water weg. Verder werken. Half vijf is het klaar. Krant. De Zoon is er om half zes. Ik heb dan avondeten gemaakt: een fikse Italiaanse bonenschotel met ui, paprika, bataat, courgette, tomaat en boterbonen. Ernaast een salade van bosui, koolrabi, rode kool en komkommer. Voor De Vrouw en De Zoon bak ik runderschnitzel. Afwas. Webstek. Dan zie ik de muziekfilm. Lezen.
Muziek vandaag: Juno (Vangelis), Earth (Vangelis), Charge Of The Tornadoes (The Tornadoes), Can We Leave The Light On Longer? (Damian Wilson & Adam Wakeman), The Songs & Tales Of Airoea – Book III: Magical Chronicle (Ascension) (The Chronicles Of Father Robin), Nayda! (Bab L’Bluz), de bluray David Byrne’s American Utopia (David Byrne)



Donderdag 29 januari:
Nog goed geslapen ook. Op tijd op de werkplek. Daar volop werk. Ik wandel een rondje door bos tussen de middag. In de middag volop werk. Kwart over vijf thuis. Krant. De Vrouw serveert een eierovenschotel met veel groente en ernaast een salade. Zeer smakelijk. Natafelen. Afwas en afval. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Can We Leave The Light On Longer? (Damian Wilson & Adam Wakeman), het vijfde plaatje uit de box Housekeeping – The OLI Years 1990-1994 (no-man)



Woensdag 28 februari:
Iets voor zeven wakker en op. Krant van gisteren. Ik wandel naar de super. Koffie. Dan naar Gigant voor de repetitie van Wirwar. De groep speelt de eerste helft van de voorstelling Ik pas! door en we weten de twee nieuwe spelers al aardig aan het werk te zetten als figurant. Thuis koffie met De Vrouw. Dan lunch. Afwasje en huishoudelijks. We gaan nog even naar het souterrain om wat water te hozen. Erna wandel ik een klein rondje langs het kanaal. Even ontspannen. O en dan komt het bericht dat onze vriend Dave uit Manchester is overleden na een ziekbed. Barst. We hebben goede herinneringen aan alle ontmoetingen met hem tijdens festivals en aan ons weekend dat we bij hem en zijn vrouw Nicola doorbrachten in november 2012. Ik maak avondeten. Ik serveer witlof en gevulde portabello uit de oven, met ernaast het restant salade van gisteren, aangevuld met wat peulvruchtkiemen. Voor De Vrouw bak ik kogelbiefstuk. We eten alles op. Afwas. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Heritage Suite (Rick Wakeman), Now And Then (The Tornadoes), Blue City (Motion Picture Soudtrack) (Ry Cooder), Ege Bamyasi (Can), het vierde plaatje (het album Flowermouth) uit de box Housekeeping – The OLI Years 1990-1994 (no-man), The Songs & Tales Of Airoea – Book III: Magical Chronicle (Ascension) (The Chronicles Of Father Robin)



Dinsdag 27 februari:
Op de werkplek ben ik op tijd. Er is veel nieuws en veel ouds en ik doe het allemaal. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. In de middag nog veel nieuw en oud overleg en om kwart over vijf weer thuis. De Vrouw serveert een schotel van ui, aardappel, doperwt en tomaat. Smakelijk. Afwasje. Half zeven stap ik op de fiets. Bij Peter-Jan stappen we in de auto van Bertus en de tocht gaat naar Twello. Bij Carolien voeren we een uitstekende repetitie uit, waarin we de eerste helft van ons stuk nog scherper neerzetten. Half elf thuis. Heel even bijpraten en dan slapen.
Muziek vandaag: geen



Maandag 26 januari:
Wat onregelmatig geslapen, maar het is goed. Op tijd op de werkplek. Daar komt er weer veel. Tussen de middag geen gelegenheid om een rondje te wandelen door de regen. Ook in de middag veel. Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert een ovenschotel van ui, paprika, bataat, aardappel en het restant van de de tomatensaus van vrijdag. Ernaast het restant salade van vrijdag. We eten alles op. Natafelen. Afwasje. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Live At WOMAD 1985 (Nusrat Fateh Ali Khan and Party), Son Of Goldfinger (David Torn, Tim Berne & Ches Smith), The Songs & Tales Of Airoea – Book III: Magical Chronicle (Ascension) (The Chronicles Of Father Robin)



Zondag 25 februari: feest ter gelegenheid van de negentigste verjaardag van Onze Vader
Kwart over zes op. Ik loop een ronde hard langs het kanaal en door nogal wat tegenwind gaat dat niet heel soepel, maar het lukt. Thuis nog terug in bed. Kwart over negen staan we op. Koffie. Meer koffie. Kleine lunch. Afwasje en stofzuigen. Om kwart over een pikt De Zoon ons op en we rijden naar een kleine gelegenheid in Lieren. Met een man of vijftig vieren we de negentigste verjaardag van Onze Vader met een high tea. Er zijn oude vrienden en naaste familieleden te gast en we hebben de indruk dat de gasten en Onze Vader het leuk vinden. De ruimte is wat krap en er is niet heel veel mogelijkheid om veel te wisselen van plek, maar na een tijdje komt de loop wel wat op gang. Als na half vijf het bezoek is vertrokken, rijden we met kinderen en kleinkinderen naar een andere gelegenheid voor een afsluitend drankje en hapje. Inmiddels ben ik wel vermoeid en we merken dat het ook voor Onze Vader wat veel is. Om acht uur zijn we weer thuis. Even napraten. Webstek. Slapen.
Muziek vandaag: Rosetta (Vangelis), Rain Before Seven… (Penguin Cafe), Skyline (Steve Howe)



Zaterdag 24 februari:
Half zeven wakker en op. Koffie. Dan stap ik op de fiets, haal het groentepakket op en vervolg met de gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. Koffie. Dan nog een keer het centrum in voor een bezoek aan een andere super. Meer koffie met De Vrouw. Lunch. Afwasje. We wandelen naar het station en omdat treinen niet rijden naar Deventer pakken we een vervangende snelbus. We slenteren door straatjes in het oude centrum van Deventer, drinken ergens iets en vinden een klein Italiaans tentje waar we pizza eten. Iets voor half zeven staan we voor de Lebuïnuskerk en we kunnen als eersten naar binnen. Het is kil in de kerk, maar we zitten op de eerste rij en hebben fantastisch zicht en geluid. In het kader van Kelderfest speelt het Penguin Cafe. Allemensen, wat een mooi concert. Het begint met drie muzikanten die al spelende en met de beroemde pinguinmaskers op van achter uit de kerk door het middenpad naar voren komen. Daarna sluiten de contrabassist, celliste en violiste zich op het podium bij hen aan. Arthur Jeffes en zijn vijf medemuzikanten spelen de gehele recente plaat van voor naar achter en daarna krijgen we enkele stukken van zijn vaders Penguin Cafe Orchestra. Onvoorstelbaar hoe het sextet met de spaarzame instrumentatie zo’n orkestraal geluid weet neer te zetten: piano, percussie, contrabas, cello, viool en balafon/gitaar/altviool/harmonium. Het nieuwe werk krijgt een mooie uitvoering; daarna is het tijd voor vijf of zes stukken van Simon Jeffes’ Penguin Cafe Orchestra. Ik had nooit verwacht deze muziek nog eens in levenden lijve te mogen horen en dan ook nog eens in deze ambiance. Drie toegiftjes maar liefst: een solopianostukje, een opzwepende kattenmiauwdans en de klassieker Music For A Found Harmonium met Arthur Jeffes op het harmonium. Om negen uur is het klaar. Fantastisch concert. We lopen naar het station en hebben daar gelijk de trein naar Apeldoorn. Om tien uur zijn we thuis. Nog heel even napraten en dan ga ik slapen.
Muziek vandaag: Nocturne – The Piano Album (Vangelis), Music From The Penguin Cafe (Penguin Cafe Orchestra), Union Cafe (Penguin Cafe Orchestra)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment