bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

01-03-2024

B-log: 2 t/m 8 maart 2024

Filed under: B-log 2024 — bazbo @ 19:17



Vrijdag 8 maart:
Vandaag vroeg op de werkplek. Eind van de ochtend overleg waar ik bij moet zijn, vandaar. Begin van de middag ga ik weer naar huis. Kwart over drie ben ik daar. We hozen water uit het souterrain. Eind van de middag maak ik avondeten. Niet heel ingewikkeld: ui, paprika, rest bindsla, veldsla bakken, daar tomatenpuree en chilipoeder doorheen en ten slotte rode bonen en kikkererwten erbij en doorwarmen. Ondertussen maak ik een salade van bosui, komkommer en rode kool. Voor De Vrouw en De Zoon bak ik blokjes kippendijfilet. Die Zoon is er overigens om half zes. We eten alles op. Natafelen. Afwas. Lezen. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes (het eerste concert) uit het doosje Live At The London Palladium 2023 (Rick Wakeman), Chunga’s Revenge (Frank Zappa)


Donderdag 7 maart:
Redelijk geslapen weer. Op de werkplek van allerlei. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. In de middag ook van allerlei. Kwart over vijf thuis. Krant. De Vrouw serveert een mooie schotel van sugar snaps, edame, paprika, rode ui en gele rijst. Ernaast een salade. We eten er fiks van. Natafelen. Afwas en afval. Lezen. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Live At WOMAD (various artists), IANAI (IANAI)



Woensdag 6 maart: verjaardag van De Vrouw:
Pas om zeven uur wakker en op. Na ontbijtje loop ik een ronde hard door de dikke mist, moeizaam maar oké. Begin van de ochtend wandel ik naar de super. Koffie met De Vrouw. Dan naar Gigant voor de repetitie van Wirwar. We hebben nog enkele repetities te gaan voor de eerste van twee voorstellingen van Ik pas!; veel zit er nog aardig in en we perfectioneren enkele scènes. Thuis cadeaus. Dan wandelen we het centrum in en nuttigen een hap in een lunchroom. Na afloop gaan we in het souterrain nog wat water hozen. Krant. Eind van de middag maak ik een eenvoudig avondmaal. Ik warm het restant van de koolschotel van maandag op, bak omelet en voor De Vrouw een steak bavette. We eten alles op. Afwas en ander huishoudelijks. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Tresspass (Original Motion Picture Score) (Ry Cooder), Millions Now Living Will Never Die (Tortoise), The Likes Of Us (Big Big Train)



Dinsdag 5 maart:
Beter geslapen. Veel op de werkplek. Tussen de middag wandel ik door bos en regen. In de middag wat minder productief, want moe. Kwart over vijf thuis. Krant. De Vrouw serveert een schotel van bloemkool, knoflookroomkaas en spaghetti. We eten alles op. Afwasje. Dan door lichte regen op de fiets naar Peter-Jan voor de toneelrepetitie. We zijn niet helemaal compleet, maar spelen het stuk tot op 80% door, voegen wat beweging toe en uiteindelijk is het een zeer goede avond. Half elf thuis. Even napraten en dan slapen.
Muziek vandaag: geen



Maandag 4 maart:
Niet zo heel goed geslapen. Op tijd op de werkplek. Daar van alles. Tussen de middag wandel ik door bos en veld en zon. ’s Middags ook van alles. Goede dag, wel vermoeid. Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert een stoemp van aardappel, witte kool, spitskool en kikkererwt met ernaast een salade van bosui, komkommer, koolrabi en paprika. We eten er fiks van. Afwasje. Krant. De Vrouw gaat op stap. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Likes Of Us (Big Big Train)



Zondag 3 maart:
Zes uur even op. Koffie en allerlei. Dan weer terug in bed. Kwart over negen staan we op. Koffie. Allerlei. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er half een voor lunch. Afwas en stofzuigen. Dan gaan we naar het souterrain en hozen daar (niet veel) water weg. Ik wandel een klein rondje door de zon en langs het kanaal. Vier uur is er de luistersessie met de Duitsche vrienden; ik kies voor het concert Cloud About Mercury (David Torn, Mark Isham, Mick Karn, Bill Bruford). Na afloop maak ik avondeten: een risotto met kastanjechampignon, ui, wortel en aardpeer. Voor De Vrouw bak ik runderschnitzel. Er is nog een klein restant van de salade van gisteren. We eten alles op. Natafelen. Afwasje. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Portraits – So Far Away, So Clear (Vangelis), Live At The NCH (The Gloaming), Can We Leave The Light On Longer? (Damian Wilson & Adam Wakeman), Johnny Handsome (Original Motion Picture Soundtrack), Elements (Steve Howe’s Remedy), Rio (Trevor Rabin)



Zaterdag 2 maart:
Zes uur. Ik loop een ronde hard door park en langs kanaal en het gaat zeer soepel en goed. Begin van de ochtend maak ik het gebruikelijke zaterdagochtendrondje langs slager en super. Thuis koffie. Minder gebruikelijk is dat ik dan op de fiets stap en naar Teuge rijd. Met drie vrijwilligers en Ank halen we de laatste spullen van Kunst-Zinnig-Brein uit de kelder. Het meeste kan de container in, want waterschade. Met anderhalf uur zijn we klaar. We drinken nog een kop koffie en dat was het laatste gezamenlijke voor het project. Ik stap weer op de fiets en rijd door de zon weer terug naar huis. Lunch met De Vrouw. Afwasje. Ik wandel een rondje langs kanaal en door park. Even ontspannen. Eind van de middag maak ik avondeten. Er zijn nog restanten van woensdag en donderdag, dus die warm ik op. Ernaast maak ik een salade van bosui, koolrabi, rode kool en komkommer. Voor De Vrouw bak ik steak bavette en voor mijzelf vul ik een portabello met bosui en haloumi. We eten alles op. Natafelen. Afwasje. Webstek. Krant.
Muziek vandaag: Mothermania (Frank Zappa), The Circus And The Nightwhale (Steve Hackett), Bridge To Fiction (Mangrove)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment