bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

08-03-2024

B-log: 9 t/m 15 maart 2024

Filed under: B-log 2024 — bazbo @ 20:45



Vrijdag 15 maart:
Kwart voor zes op. Koffie. Webstek. Krant. Allerlei. Meer koffie. We ruimen administratie op en zoeken spullen bij elkaar. Dan naar het souterrain om water te hozen. Meer koffie met De Vrouw. Lunch. Afwasje. We gaan naar het station en nemen een trein naar Deventer. Daar wandelen we een rondje en eind van de middag hebben we een afspraak bij de financieel adviseur om de belastingaangifte door te lopen. Alles in orde, al worden we weer niet rijk. Aansluitend lopen we opnieuw het centrum in en na een klein rondje zitten we aan een tafel in een Thais restaurant. Gebakken groente, curry en kokosijs. Kwart over acht zijn we terug in Apeldoorn en niet veel later thuis. Even ontspannen en dan slapen.
Muziek vandaag: Touch Of Time (Arve Henriksen | Harmen Fraanje), Off The Grid (Onipa), Beacons Of Ancestorship (Tortoise), A Map Of The World (Pat Metheny), Retsis Repus (Supersister Project), Ends (Giancarlo Erra)



Donderdag 14 maart:
Vroeg op de werkplek. Zon schijnt. Veel. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. In de middag nog veel. Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert het restant van de bloemkoolsalade van gisteren en dit keer eten we alles op. Afwasje. Als het donker is, wandelen we het centrum in en bekijken we wat lichtinstallaties die her en der prijken ter gelegenheid van een jaarlijks lichtfestival in de stad. Er zitten een paar mooie dingen bij. Half tien zijn we terug. Even zitten en dan slapen.
Muziek vandaag: geen



Woensdag 13 maart:
Zes uur op. Koffie. Begin van de ochtend wandel ik naar de super. Koffie. Dan naar Gigant voor de repetitie van Wirwar. Thuis koffie en lunch met De Vrouw. Afwas en huishoudelijks. We gaan naar het souterrain en hozen weinig water. Ik wandel een klein rondje langs het kanaal. Thuis maak ik avondeten: de inmiddels zeer gewaardeerde salade van bloemkool, paprika, kerstomaat, linzen, mango en sultana’s met knoflooktahindressing uit de oven. We eten er goed van en er is voldoende over voor morgen. Afwas en afval. Lezen. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: het tweede en derde plaatje uit de doos A Lazarus Taxon (Tortoise), My Name Is Buddy (Ry Cooder), Homebrew 3 (Steve Howe)



Dinsdag 12 maart:
Alles wel. Opnieuw op tijd op de werkplek aan het werk. Van alles, maar niet zo veel als gisteren. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. Verder van alles. Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert het restant van de spinaziestoemp van gisteren met salade ernaast. Afwasje. Dan naar Peter-Jan voor de toneelrepetitie. Een heel goede toneelrepetitie mag ik wel zeggen, ook al zijn we niet helemaal compleet. We rammen de tekst er nog eens goed in en ondertussen kunnen we vijfzesde van het stuk uit ons hoofd in hoge snelheid opdreunen. Ook spelen we nog een complexe scène uit. Tien uur thuis. Even bijpraten. Dan slapen.
Muziek vandaag: geen



Maandag 11 maart:
Regen. Op tijd op de werkplek aan het werk. Veel. Tussen de middag wandel ik door bos en lichte regen. In de middag veel. Kwart over vijf thuis. Krant. De Vrouw serveert een stoemp van aardappel, knolselderij, pastinaak en wilde spinazie. Ernaast een salade van bosui, koolrabi, komkommer en kerstomaat. Smakelijk. Afwas. Lezen. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Spectrum (Steve Howe), Archeology (Montparnasse Musique), het eerste plaatje uit de doos A Lazarus Taxon (Tortoise)



Zondag 10 maart:
Kwart over zes op. Bij vlagen geslapen. Ik loop een ronde hard door park en langs kanaal. Uitstekend. Thuis nog terug in bed. Kwart over negen staan we op. Koffie. Meer koffie met De Vrouw. We bespreken onze korte stedentrip in juni en besluiten niet naar Nantes te gaan (treinreis heel duur), maar wel naar Rouen. Waarom naar Rouen? Geen idee. Lijkt leuk, plus de hogesnelheidstrein naar Parijs uitproberen. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas en stofzuigen. Dan gaan we naar het souterrain en hozen weinig water. Ik wandel een klein rondje langs kanaal. Thuis is het tijd voor de zondagmiddagluistersessie met Duitsche vrienden (Polyrhythmists). Erna maak ik avondeten: een risotto met shiitake, paprika en zoete aanrdappel. Ernaast een salade van bosui, koolrabi, komkommer en kerstomaat. Voor De Vrouw bak ik steak bavette. We eten alles op, hetgeen de bedoeling was. Afwasje. Lezen. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Gloaming 3 (The Gloaming), Chávez Ravine (Ry Cooder), It’s All Around You (Tortoise), Dead Magic (Anna von Hausswolff)



Zaterdag 9 maart: feestje
Zes uur wakker en op. Koffie en allerlei. Begin van de ochtend loop ik de gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. Koffie met De Vrouw. Dan nogmaals het centrum in voor een bezoek aan een andere super en de Syrische winkel. Meer koffie met De Vrouw. Ik maak hummus en een rodelinzen-pompoensoep voor vanmiddag. We lunchen eenvoudig. Tegen drie uur druppelt het eerste bezoek binnen voor De Vrouw. Wat volgt is een genoeglijke middag met bijpraten, fijn voer en goede mensen. Na zevenen is iedereen ook weer vertrokken en in korte tijd hebben we alles opgeruimd. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: TNT (Tortoise), Standards (Tortoise), Can We Leave The Light On Longer? (Damian Wilson & Adam Wakeman), het derde en vierde plaatje (het tweede concert) uit de set Live At The London Palladium 2023 (Rick Wakeman)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment