bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

16-03-2024

B-log: 16 t/m 22 maart 2024

Filed under: B-log 2024 — bazbo @ 06:22



Vrijdag 22 maart:
Kwart over zes pas wakker en op. Ik loop een ronde hard door park en langs kanaal. Beetje moeizaam, maar niet erg. Koffie met De Vrouw. Half tien fiets ik naar Peter-Jan. Met Aad rijden we naar het DRU Industriepark en daar bezoeken we het theater; Wirwar speelt er de voorstelling op 5 mei en we verkennen de zaal en de ruimten achter de schermen. Ook dit is een heel groot podium en een fikse zaal, dus dat wordt weer mooi. Na enen zijn we terug in Apeldoorn. Ik fiets terug en haal het groentepakket op. Thuis koffie en lunch. Erna naar Gigant. Daar spreken Aad en ik Fulco, die zondagmiddag te gast gaat zijn op De verjaardag van Anja. We vertellen over de voorstelling en hij doet ideeën op voor zijn bijdrage. Dat belooft wat. Half vijf thuis. Ik maak avondeten. Een stoemp van aardappel, knolselderij, pastinaak, veldsla en postelein. Ernaast een salade van bosui, bleekselderij, komkommer, kerstomaat en blauwe bes. Voor De Vrouw en De Zoon bak ik kippendijfilet. De Zoon is er half zes. We eten alles op. Afwas en afval. Lezen. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Homebrew 4 (Steve Howe), Lightwork (Devin Townsend), Departure Tapes (Giancarlo Erra)



Donderdag 21 maart:
Zeer volle dag vandaag op de werkplek. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. Ook in de middag zeer vol. Half vijf gaan we met een tiental collega’s wat wanden van onze vijf kantoorkamers schilderen. Tussendoor is er pizza. Mooi om het samen te doen en het resultaat is nog goed ook. Acht uur is het echt klaar. Ik kan met een collega mee rijden naar het station. Iets na negen uur thuis. Heel even bijpraten en dan slapen, want zeer vermoeid.
Muziek vandaag: geen



Woensdag 21 maart:
Half zes op. Ik loop een ronde hard langs de oude vertrouwde route. Het lukt redelijk. Begin van de ochtend wandel ik naar de super. Thuis koffie. Dan naar Gigant voor de repetitie van Wirwar. Er is nog wel wat te doen, maar in de komende twee repetities komt dat allemaal goed. Thuis koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Erna lunch. Afwasje en huishoudelijks. We gaan naar het souterrain en hozen nog wat water. In de middag is Ineke er voor een klusje voor de VvE. Krant. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik warm het restant soep op, vul paprika’s met het restant van de bloemkoolcurry van maandag en monteer een salade van bosui, koolrabi en komkommer. Voor De Vrouw bak ik runderschnitzel. We eten alles op. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Pull Up Some Dust And Sit Down (Ry Cooder), What Heat (Bokanté + Metropole Orkest), Order Of Magnitude – Empath Live Volume 1 (Devin Townsend)



Dinsdag 19 maart:
Redelijk volle dag op de werkplek. Toch weet ik de rust te bewaren. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. In de middag ook redelijk vol. Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert een bietensoep die uitstekend is. Afwasje. Ik fiets naar Peter-Jan voor de toneelrepetitie. We nemen de tekst opnieuw helemaal door en spelen dan het eerste deel van de laatste (en meest complexe) scène een paar keer. Dit vereist nog wel wat oefening, maar het gaat lukken. Tien uur thuis. Even bijpraten en dan slapen.
Muziek vandaag: geen



Maandag 18 maart:
Op de werkplek allerlei in redelijke rust. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. In de middag ook nog wat werkzaamheden. Kwart over vijf thuis. Krant. De Vrouw serveert rijst met gebakken kastanjechampignon en een Indiase stoof met bloemkool. Zeer smakelijk. Afwasje. Lezen. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Motif – Volume 1 (Steve Howe), Strange Circles (Bokanté), het bonusplaatje dat mee kwam met Empath (Devin Townsend)



Zondag 17 maart:
Kwart voor zes wakker en even op. Koffie, webstek, allerlei. Dan terug in bed. Negen uur staan we op. Koffie met De Vrouw. We buigen ons over de vakantieplannen en reserveren treinen. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas en stofzuig. We gaan naar het souterrain en hozen weinig water weg. Ik wandel een kort rondje langs het kanaal. Dan is het tijd voor de zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden (Discipline). Erna maak ik avondeten. Een goede bietenrisotto met ernaast een salade van bosui, koolrabi, komkommer en kerstomaat. Er is nog een klein restant van de tofushoarma van gisteren en voor De Vrouw bak ik steak bavette. We eten alles op. Afwasje. Het regent en dus besluiten we het tweede deel van het lichtjesfestival over te slaan. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: At First Light (Ralph Towner), Motif 2 (Steve Howe), Concert Program (Penguin Cafe Orchestra), I, Flathead – The Sings Of Kash Buk And The Klowns (Ry Cooder), Empath (Devin Townsend)



Zaterdag 16 maart:
Kwart voor zes op. Ik loop een ronde hard door park en langs het kanaal. Begin van de ochtend loop ik de gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. Koffie met De Vrouw. Ik loop nogmaals het centrum in en bezoek de boekhandel (voor een boekenweekoogst) en de Syrische winkel. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er even na twaalven; we lopen opnieuw het centrum in en vinden een eetgelegenheid. De Zoon trakteert op lunch, nog ter gelegenheid van de verjaardag van De Vrouw. Erna wandel ik een klein rondje langs kanaal en door park. In de middag buigen we ons kort over vakantieplannen. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik leg aardappel, paprika en rode ui in een braadslede in de oven. Op een bakplaat gaat geschaafde tofu met shoarmakruiden. Ernaast maak ik een knoflookyoghurtmayosaus en een salade van bosui, koolrabi, komkommer en kerstomaat. We eten alles op. Afwas en huishoudelijks. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Chunga’s Revenge (Frank Zappa), The Catastrophist (Tortoise), het eerste plaatje uit de doos Live At The London Palladium 2023 (Rick Wakeman)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment