bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

23-03-2024

B-log: 23 t/m 29 maart 2023

Filed under: B-log 2024 — bazbo @ 07:59



Vrijdag 29 maart:
Kwart voor zes op. Koffie. Nog voor zevenen ben ik aan het werk. Koffie met De Vrouw. Werk. Meer koffie met De Vrouw. Werk. Lunch. Afwasje. Ik wandel een kort rondje buiten het centrum. En werk. Half vijf is het klaar. Even ontspannen. De Zoon is er na half zes en De Vrouw serveert een curry van aardappel, pompoen en snijboon met salade van bosui, koolrabi, komkommer en kerstomaat ernaast. We eten alles op. Afwas en afval. Kranten. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Oxygene Trilogy (Jean-Michel Jarre), Moondawn (Klaus Schulze), Mr. Fantasy (Traffic), Traffic (Traffic), I Could Read The Sky (Iarla Ó Lionáird), 16 (Einar Solberg), het eerste plaatje uit de set Housekeeping – The OLI Years 1991-1994 (no-man), John Barleycorn Must Die (Deluxe Edition) (Traffic)



Donderdag 28 maart:
Vreemde pijnscheuten in mijn hoofd als ik even voor zeven op het Willemsplein in Arnhem sta te wachten. Ze beangstigen me en voor een paar minuten gaat het helemaal niet goed. Gelukkig zakt de pijn langzaam weg. Enerzijds opluchting, anderzijds: wat is dit, wat gebeurt er? Op de werkplek is voldoende afleiding. Er ligt veel werk en handel een heleboel af. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. Ook in de middag volop aan de slag. Half zes thuis. De Vrouw serveert een kliekendag met de restanten van schotels van de afgelopen dagen. We eten alles op. Afwasje. Lezen. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Homebrew 5 (Steve Howe), Scoop 3 (Pete Townshend)



Woensdag 27 maart:
Zes uur op. Koffie. Webstek. Kranten. Begin van de ochtend wandel ik naar de super. Koffie. Dan naar Gigant voor de repetitie van Wirwar. Er moet nog het een en ander gedaan en de spelersgroep is niet compleet, maar de voorlaatste doorloop vóór de voorstelling op 10 april gaat redelijk goed. Na afloop stemmen Aad, Peter-Jan en ik wat praktische zaken af. Kwart voor een thuis. Lunch en afwas. Dan doe ik een schrijf- en redigeerklus voor de VvE. Eind van de middag maak ik avondeten: een stoemp van aardappel, pastinaak, pompoen en romanasla, met ernaast een salade van bosui, koolrabi, radijs, komkommer en kerstomaat. Voor De Vrouw bak ik kippendijfilet. Afwasje. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Amazonia (Jean-Michel Jarre), Prelude To A Century (Rick Wakeman), Live In San Francisco (Ry Cooder & Corridos Famosos), het eerste plaatje van Heavenly Bodies (Expanded) (Bill Bruford’s Earthworks), Another Scoop (Pete Townshend), het tweede plaatje van Heavenly Bodies (Expanded) (Bill Bruford’s Earthworks)



Dinsdag 26 maart:
Wederom volle dag op de werkplek. Tussen de middag wandel ik door bos. In de middag ook vol. Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert een schotel van rijst met tomaten en bonen, met ernaast een salade. Zeer smakelijk. We eten er fiks van. Afwasje. Op de fiets naar Peter-Jan voor de toneelrepetitie. Tekst gaat 95% zeer goed; de slotscène krijgt vorm. Tien uur thuis. Even bijkletsen en dan slapen.
Muziek vandaag: geen



Maandag 25 maart:
Nog redelijk geslapen ook. Propvolle dag op de werkplek. Geen gelegenheid om tussen de middag te wandelen. Niet heel erg. Kwart over vijf thuis. Wel heel vermoeid. De Vrouw serveert een schotel van spitskool met ernaast nogal hete aardappel uit de oven en een salade van bosui, koolrabi, radijs, komkommer en appel. We eten alles op. Afwasje. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: History (Bokanté), Pete Townshend’s Deep End Live! (Pete Townshend), Scoop (Pete Townshend)



Zondag 24 maart: De verjaardag van Anja
Half zes wakker en op. Ik loop een ronde hard langs kanaal en buiten het centrum. Niet dat het gemakkelijk gaat. Het regent en dat is niet het ergste; de fikse tegenwind is vervelender. Thuis terug in bed. Na negenen staan we op. Koffie. Meer koffie. Vroege lunch. Eerder brunch. Afwasje en stofzuig. Half een stap ik op de fiets en ik rijd naar Gigant. We zetten de zaal snel klaar en bereiden samen met de podiumgasten het programma van De verjaardag van Anja voor. We zijn opnieuw uitverkocht! Wat volgt is een mooie middag, wéér heel anders dan alle tien voorgaande afleveringen. Judith leest een paar van haar verhalen voor, Fulco improviseert in z’n eentje en De Cornetto’s zijn ouderwets bizar en vermakelijk (akoestische anarchopunk). Voor ieder wat wils dus. En tussendoor lezen we zelf ook nog wat. Veel mooie reacties van het publiek weer. We hebben de zaal ook snel opgeruimd en drinken gezamenlijk nog wat in de foyer. Thuis maak ik avondeten. Eerst een fikse salade van bosui, koolrabi, radijs en komkommer. Ik vul het restant van de schotel van gisteren aan met bruine bonen. Voor De Vrouw bak ik een pulledbeefburger. We eten alles op. Afwasje. Webstek. Krant. Slapen, want zeer vermoeid.
Muziek vandaag: The Turning Year (Roger Eno), Dream Box (Pat Metheny), het vierde plaatje uit de doos Live At The London Rainbow 2023 (Rick Wakeman), Time (Steve Howe)



Zaterdag 23 maart:
Half zes wakker en op. Koffie. Voorbereidingen voor De verjaardag van Anja. Begin van de ochtend loop ik de gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. Koffie met De Vrouw. Ik wandel nogmaals het centrum in en bezoek een super en de Syrische winkel. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half twaalf en De Vrouw doet met hem de belastingaangifte. We lunchen. Afwas en huishoudelijks. Dan gaan we naar het souterrain en hozen water. Ik wandel een rondje door parken. Even ontspannen. Eind van de middag maak ik avondeten: een rodelinzenpasta met een saus van ui, bleekselderij, paprika, bindsla en tomaten. Ernaast een salade van bosui, radijs, komkommer en blauwe bes. Voor De Vrouw bak ik steak bavette. We eten er fiks van; van de pasta blijft wat over (voor morgen). Afwasje. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Mixing Colours (Roger Eno & Brian Eno), the skies, they shift like chords (Roger Eno), Fillmore East, June 1971 (Frank Zappa), White City (Pete Townshend), Election Special (Ry Cooder), het tweede plaatje uit de doos Live At The Rainbow London 2023 (Rick Wakeman)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment