bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

29-03-2024

B-log: 30 maart t/m 5 april 2024

Filed under: B-log 2024 — bazbo @ 20:06



Vrijdag 5 april:
Nog voordat de wekker gaat, even na vijven, ben ik wakker en op. Ik loop een ronde hard door park en langs kanaal. Halverwege gaat het regenen. Niet erg. Lopen gaat wat moeizaam, maar het lukt. Iets na zeven uur ben ik aan de slag. Ik handel wat zaken voor Wirwar af en doe een paar werkzaamheden. Tegen tien uur is het klaar. Ik loop het centrum in en bezoek een winkel of wat, waaronder een fotograaf. Het regent. Thuis koffie. Dan haal ik het groentepakket op. Het regent. Lunch met De Vrouw. Afwasje. Ik wandel een klein rondje langs het kanaal. Het regent. Ook haal ik nabestellingen van foto’s van De verjaardag van Anja op. Die prop ik in enveloppen en stuur ik via de post naar de podiumgasten van 24 maart. Het regent. Krant. Even ontspannen. Eind van de middag maak ik avondeten: bamisoep. Buiten schijnt de zon. De Zoon is er om half zes. We eten alles op. Afwas en afval. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Foxlight (Iarla Ó Lionáird), Concerts (Keith Jarrett), Just Another Band From L.A. (Frank Zappa), SMPTe (Transatlantic), Beggar Julia’s Time Trip (Ekseption)



Donderdag 4 april:
Regen. Op tijd op de werkplek. Daar van alles. Tussen de middag wandel ik door bos. In de middag van alles. Kwart over vijf thuis. Krant. De Vrouw serveert restanten van soep en schotels van de afgelopen dagen. We eten alles op. Natafelen. Afwasje. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Far From Home (Traffic), het vijfde plaatje uit de box Housekeeping – The Oli Years 1991-1994 (no-man)



Woensdag 3 april:
Redelijk geslapen. Toch om half zes op. Ik loop een ronde hard langs de oude vertrouwde route en door een zeer lichte regen waar ik niets van merk. Begin van de ochtend wandel ik naar de super. Door hevige regen. Dat wel. Koffie. Dan naar Gigant voor de generale repetitie van Wirwar voor de voorstelling van Ik pas! vandaag over een week in Nunspeet. Nog niet alles gaat super op rolletjes, maar het meeste zit er nu goed in. Met Aad en Peter-Jan na afloop nog wat regelen en dan naar huis. Koffie. Lunch met De Vrouw. Afwasje en huishoudelijks. De Vrouw is even de deur uit. Ik regel wat dingen voor De verjaardag van Anja. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst monteer ik een salade van bosui, koolrabi, radijs en komkommer. Dan bak ik ui en een restje romasla, doe daar parelcouscous en bouillon bij en kook dat gaar. Vervolgens gara masalam, kerstomaat en babyspinazie erbij, goed doorroeren en serveren met feta. Zeer smakelijk. Afwasje. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: het bonusplaatje dat mee kwam met Billion Dollar Babies (Alice Cooper), Acoustic Performance Radio Ranch 12-12-1972 (Ry Cooder), Smiling Phases (Traffic), het vierde plaatje uit de box Housekeeping – The OLI Years 1991-1994 (no-man)



Dinsdag 2 april:
Niet heel goed geslapen, maar ik sta goed op. Op de werkplek een propvolle dag: nieuwe collega voor wie ik van alles geregeld heb, maar techniek en systemen laten ons in de steek en ik ben er maar druk mee. Tussen de middag een gezamenlijke lunch zodat ik geen gelegenheid heb buiten een rondje te wandelen. Kwart over vijf thuis. Krant. De Vrouw serveert een schotel van rijst, linzen, prei, paprika en kool en ernaast een restant salade van gisteren. Smakelijk. Natafelen. Afwasje. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Missing Piece (Gentle Giant), When The Eagle Flies (Traffic), Billion Dollar Babies (Alice Cooper)



Maandag 1 april: Tweede paasdag
Half zes op. Ik loop een ronde hard langs het kanaal. Het lukt. Thuis nog terug in bed. Kwart over negen staan we op. Koffie. Krant. Meer koffie. De Zoon is er half een voor paaslunch. Afwasje en stofzuigen. Dan gaan we het souterrain in en hozen (niet heel veel) water. Vier uur is er de zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden (Triggerfinger). Erna maak ik avondeten: een pompoensoep met ernaast een salade van bosui, koolrabi, radijs, komkommer, mango en framboos. Ook bak ik ovenbroodjes af en zet ik allerlei smeersels op tafel. Voor De Vrouw is er nog kiprollade. We eten er fiks van. Afwasje. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Köln Concert (Keith Jarrett), Homebrew 6 (Steve Howe), On The Road (Traffic)



Zondag 31 maart: Eerste paasdag
Kwart voor zeven wakker en op. Koffie. Allerlei. Dan terug in bed. Pas om half tien staan we op. Koffie. Lezen. Meer koffie met De Vrouw. Dan paaslunch. Afwasje. We stappen op de fiets en rijden naar paleis Het Loo. Daar wandelen we door het park en langs de karpervijver. Eind van de middag zijn we terug. Ik maak avondeten. Een risotto met kastanjechampignon, ui, ei, groene asperge en blauwe kaas. Voor De Vrouw bak ik kiprollade in de oven. Ernaast zet ik een restant salade van gisteren, aangevuld met framboos. We eten alles op. Afwasje. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Chronicles Of Man (Rick Wakeman), The Low Spark Of High Heeled Boys (Traffic), Can We Leave The Light On Longer? (Damian Wilson & Adam Wakeman), The Prodigal Son (Ry Cooder), het derde plaatje uit de box Housekeeping – The OLI Years 1991-1994 (no-man),



Zaterdag 30 maart:
Kwart voor zes op. Ik loop een ronde hard door park en langs kanaal en het lukt zeer goed. Begin van de morgen wandel ik de gebruikelijke zaterdagochtendronde langs slager en super. Koffie. Nogmaals het centrum in voor een bezoek aan andere super en Syrische winkel. Koffie. Later lunch. Afwasje. We fietsen naar Onze Vader, die thee schenkt en allerlei verhalen te vertellen heeft. Thuis maak ik avondeten. Niet heel ingewikkeld: aardappel en (met bosui en haloumi) gevulde portabello, met ernaast een salade van bosui, koolrabi, komkommer, mango en blauwe bes. Natafelen. Afwasje. Webstek. Lezen. De klok een uur vooruit zetten. Vooruit, slapen.
Muziek vandaag: Welcome To The Canteen (Traffic), Fillmore East, June 1971 (Frank Zappa), het tweede plaatje uit de box Housekeeping – The OLI Years 1991-1994 (no-man), God Save The King (Robert Fripp & The League Of Gentlemen)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment