bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

05-04-2024

B-log: 6 t/m 12 april 2024

Filed under: B-log 2024 — bazbo @ 19:11



Vrijdag 12 april:
De wekker gaat op de gebruikelijke tijd. Ik loop een ronde hard door park en langs kanaal. Niet heel soepel, maar het lukt. Iets na zeven uur ben ik aan het werk. Er is wat urgents en daar ben ik de gehele ochtend mee bezig. Tussendoor koffie. Lunch met De Vrouw. Afwasje. Ik wandel een kort rondje langs het kanaal. En verder. Half vijf is het klaar. Ik maak avondeten. Eerst monteer ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer, mango en blauwe bes. Dan bak ik prei, paprika, peper, bindsla en spitskool met chilipoeder en tomatenpuree. Dat gaar ik en ten slotte gaat er een blik rode bonen doorheen. Voor De Vrouw en De Zoon maak ik pakketjes met kabeljauw. Die gaan de oven in. Die Zoon is er trouwens na half zes en we eten alles op. Afwasje en afval. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Munich 2018 (Keith Jarrett), The Gloaming 2 (The Gloaming), Bridge Across Europe Tour 2001 (promo) (Transatlantic), Waka/Jawaka (Frank Zappa), Live In Europe (Transatlantic)



Donderdag 11 april:
Kwart voor zeven wakker en op. Nog geen uur later ben ik aan het werk. Er ligt van alles urgents. Koffie met De Vrouw. Kwart voor elf ga ik even naar Gigant om wat spullen op te ruimten die we gisterenavond in de snelheid ergens hebben neergezet. Meer koffie met De Vrouw. Plus lunch. In de middag meer urgents. Half vijf is het klaar. Kranten. De Vrouw trakteert op een curry van koolraap, mango en doperwt met ernaast een wortelsalade. We eten er fiks van. Natafelen. Afwasje. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: 5 (Ekseption), La Fenice (Keith Jarrett), Nexus (Steve Howe & Virgil Howe), Bridge Across Forever (Transatlantic), https://x.com/balangereis/status/1778434536835109200



Woensdag 10 april: Theater Wirwar speelt Ik pas! in Veluvine Theater in Nunspeet
Kwart voor zes op. Ik loop een ronde hard en die gaat nog goed ook. Begin van de ochtend wandel ik naar de super. Koffie en meer koffie met De Vrouw. We lunchen op tijd. Om half een ben ik bij Gigant. Met Aad zoeken we de spullen voor vandaag bijeen. Dan komt Peter-Jan met een bus. We halen een speler op en rijden naar Nunspeet. Mooi op tijd zijn we om twee uur in het Veluvine Theater in Nunspeet. We richten het podium en de coulissen in, controleren beeld en geluid. Tegen vijf uur is er wat te eten en komen de rest van de spelers. Erna is het tijd om de headsets te installeren en uit te testen. Dan is het zeven uur en kan de zaal open. Rond de tweehonderdvijftig bezoekers zijn er; redelijk volle bak, dus. De voorstelling verloopt erg soepel. Het spel is mooi soepel en gaat eigenlijk nergens echt fout. Ik leid het gesprek met de zaal na afloop en de reacties en vragen zijn wederom zeer mooi. We praten wat na, ruimen alle spullen weer bijeen en het is bijna elf uur als we in de bus zitten. Om kwart voor twaalf zijn we bij Gigant; gelukkig is daar nog iemand, dus droppen we via de goederenlift de spullen in een gang bij de achteringang. Even na middernacht ben ik thuis. Heel kort bijpraten en dan slapen.
Muziek vandaag: Last Dance (Keith Jarrett & Charlie Haden)



Dinsdag 9 april:
En weer op tijd op de werkplek. Daar veel. Tussen de middag geen gelegenheid om te wandelen door bos. Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert een ovenstoemp van aardappel en broccoli, met ernaast salade. Smakelijk. Afwasje. Dan op de fiets naar Peter-Jan voor de toneelrepetitie. We zijn compleet. Tekst gaat goed en steeds beter; de complexe eindscène krijgt gestalte, ook daar gaat tekst beter. Half elf thuis.
Muziek vandaag: geen



Maandag 8 april:
De wekker gaat op de normale tijd. Ontbijt. Dan werk ik twee uur. Vervolgens pak ik een bus naar een werklocatie nabij Arnhem. Daar verzamelt onze afdeling voor een teamdag. In de middag wandelen we in duo’s door het bos. Ik rijd met een collega mee terug naar het centrum van Apeldoorn. Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert aardappel uit de oven en een schotel van pastinaak, peen en broccoli. Ernaast een salade. Smakelijk. Natafelen. Afwasje. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Bridge Of Light (Keith Jarrett), Live In America (Transatlantic), 12 (Ryuichi Sakamoto)



Zondag 7 april:
Kwart voor zes op. Ik loop een ronde hard langs kanaal en buiten het centrum. Het gaat moeizaam, maar het gaat. Thuis nog terug in bed. Negen uur staan we op. Koffie. Ik wandel door de zon naar het ACEC, alwaar een platenbeurs is. Ik zie dat er wel vier handelaren zijn en binnen een half uurtje ben ik klaar. Meer koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje en stofzuigen. Ik wandel een klein rondje door park en zon. Dan lopen De Vrouw en ik naar een nabijgelegen ijswinkel. We zijn op tijd terug voor de zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden (Hasse Fröberg & Musical Companion). Erna maak ik avondeten: een risotto van shiitake en raapstelen. Ernaast een salade van bosui, koolrabi, radijs en komkommer. Voor De Vrouw bak ik steak bavette. We eten alles op. Afwasje. Krant. Webstek. Krant. Lezen.
Muziek vandaag: The Gloaming (The Gloaming), het tweede en derde plaatje van Anthology 2 (Steve Howe)



Zaterdag 6 april: Openluchtmuseum
Rond zes uur op. Ontbijt. Begin van de ochtend wandel ik de gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. Koffie met De Vrouw. We nemen de bus van iets na tien uur naar Arnhem. Eerst naar een ziekenhuis, waar De Vrouw een afspraak heeft voor periodieke bloedafname. We reizen door naar het Openluchtmuseum. Het is inmiddels aardig warm en benauwd, maar we wandelen de hele middag door het park. Dat park ziet er niet heel veel anders uit dan toen ik er ooit – ik gok vijftig jaar geleden – ook al eens was, maar veel huisjes zijn nu gevuld met horeca in plaats met museumstukken. Toch valt er ook nog veel echt oud folkloristisch spul te aanschouwen. Dat doen we. Tussendoor lunch. Eind van de middag reizen we naar het centrum van Arnhem en in een Indiaas restaurant eten we gebakken aubergine, gefrituurde uien, thali en aardappelbloemkoolcurry met naan peshwari. Toe is er thee. Op het station moeten we even wachten en om kwart over acht zijn we thuis. Lezen.
Muziek vandaag: Dark Intervals (Keith Jarrett), het eerste plaatje van Anthology 2 (Steve Howe)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment