bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

13-04-2024

B-log: 13 t/m 19 april 2024

Filed under: B-log 2024 — bazbo @ 06:18



Vrijdag 19 april:
Kwart voor zes op. Ik ga een ronde hardlopen, door park en langs kanaal. Bij vertrek is het droog, maar vooral nat op straat; halverwege regent het fiks. Lopen gaat redelijk. De Vrouw gaat vandaag de deur uit. Ik doe werkzaamheden voor Wirwar en De verjaardag van Anja. Tussendoor koffie. Lunch. Afwasje. Ik wandel een rondje en haal het groentepakket op. Het regent stort. De Vrouw is weer thuis. Even ontspannen. Eind van de middag maak ik avondeten: rodelinzenpasta met kastanjechampignon, ui, prei, doperwten en kruidenroomkaas. Ernaast een salade van bosui, koolrabi, komkommer en blauwe bes. Voor De Vrouw en De Zoon bak ik spekjes. De Zoon is er even na half zes en we eten alles op. Afwasje. Krant. Acht uur loop ik naar Gigant. Wishbone Ash speelt. Andy Powell is nog het enige oorspronkelijke lid, maar het oorspronkelijke vuur is er nog. De tweede gitarist is geweldig en ook Powell zelf speelt nog een aardig moppie sologitaar. De unisolo’s zijn om van te smikkelen. Vocaal is het niet heel sterk en de simpeler bluesnummertjes of rechttoerechtaanrockers vind ik wat minder, maar zorgen voor afwisseling. Zeer goede versies van Warrior en Phoenix; uitmuntende The Pilgrim. Half elf is het gedaan en ik ben snel thuis. Heel even bijpraten en dan slapen.
Muziek vandaag: 3 (The Gloaming), Orchards/Lupine (DeWolff), Love Is (Steve Howe), Argus (Wishbone Ash)



Donderdag 18 april:
Op tijd op de werkplek. Veel. Tussen de middag wandel ik door bos. In de middag veel. Kwart over vijf thuis. Naar Gigant voor een preventieve vergadering ter voorbereiding van De verjaardag van Anja aanstaande zondagmiddag 21 april (tijdens Cultuur bij je Buur) én op zondagmiddag 26 mei. Dat lukt. Het belooft weer wat. Kwart over tien thuis. Heel even bijpraten en dan slapen.
Muziek vandaag: geen



Woensdag 17 april:
Half zes op. Ik loop een ronde hard door fikse regen. Niet erg, maar lopen gaat wat moeizaam. Begin van de ochtend wandel ik naar de super. Koffie. Dan naar Gigant voor de repetitie van Wirwar. De spelers kijken terug op een zeer soepel verlopen voorstelling vorige week en gaan nu hard aan de slag om enkele scènes te verbeteren voor de voorstelling van 5 mei. Na twaalf uur thuis. Koffie en lunch met De Vrouw. Afwasje en huishoudelijks. Auke is er even om mijn pak terug te brengen. We kletsen wat bij. Dan gaan De Vrouw en ik naar het souterrain om water te hozen, maar iemand is ons voor geweest. Wat ontspannen. Eind van de middag maak ik avondeten: een soep van gelecurrypasta, ui, prei, knoflook, bleekselderij, wortel en witte boon. Erbij crackers en allerlei smeersels. We eten er goed van. Afwas. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Missing Piece (Gentle Giant), New Frontier (The Steve Howe Trio), Strange Fruit And Undiscovered Plants (DeWolff), The New Normal (Trifecta), The Likes Of Us (Big Big Train)



Dinsdag 16 april:
Goed geslapen. Zeer op tijd op de werkplek. Daar veel. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. In de middag veel. Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert het restant van de schotel van gisteren met salade. We eten alles op. Natafelen. Afwasje. Ik fiets naar Peter-Jan voor de toneelrepetitie. We zijn niet compleet, maar spelen veel scènes door. En dan komen we tot de conclusie: het zit er eigenlijk heel goed in; tijd om een regisseur mee te laten kijken en ons te gaan voorbereiden op de uitvoeringen in het laatste weekend van september. Half elf thuis. Even bijpraten en dan slapen.
Muziek vandaag: geen



Maandag 15 april:
Veel vertraging onderweg naar de werkplek. Op de werkplek weer zeer veel te doen, waaronder een goed en positief resultaat- en ontwikkelgesprek. Veel complimenten. Da’s mooi. Tussen de middag wandel ik door bos en lichte regen. In de middag ook nog even veel. Kwart over vijf thuis. Krant. De Vrouw serveert een schotel van rijst, ui, snijboon, kikkererwt en tomaat. Zeer smakelijk. Natafelen. Afwasje. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The New Normal (Trifecta), Live At The NCH (The Gloaming), Touch Of Time (Arve Henriksen | Andre Fraanje)



Zondag 14 april:
Kwart voor zes op. Ik loop een ronde hard langs kanaal. Thuis terug in bed. Pas om kwart voor tien staan we op. Koffie. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas en stofzuigen. Ik wandel naar een super voor een kleinigheid. Dan naar het souterrain om weinig water te hozen. In de middag zoeken we hotels voor onze vakantiereis in september. Vier uur is er de zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden en ik kies de opnamen van het concert van Traffic in Santa Monica in 1972. Erna maak ik avondeten. De salade van bosui, koolrabi, komkommer en kerstomaat in mosterd-dilledressing nog een keer, dan een risotto met champignon en groene asperges en voor De Vrouw bak ik steak bavette. We eten alles op. Afwasje. Webstek. Krant.
Muziek vandaag: Bordeaux Concert (Keith Jarrett), Argus (Deluxe Edition) (Wishbone Ash)



Zaterdag 13 april:
Ik ben wakker en op om zes uur. Koffie. Allerlei. Begin van de ochtend wandel ik de gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. Koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Dan opnieuw het centrum in voor een bezoek aan de andere super en de Syrische winkel. Meer koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Lunch. Afwasje. Ik wandel een rondje langs het kanaal en door parken. Dan ontspannen op de galerij in de zon. Mooie dag. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik warm het restant van de gele curry van donderdag op, leg witlof met kaas in de oven, prepareer een salade van bosui, koolrabi, komkommer en kerstomaat in mosterd-dilledressing en voor De Vrouw bak ik steak bavette. We eten alles op. Afwasje. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Budapest Concert (Keith Jarrett), The Whirlwind (Transatlantic), DeWolff (EP) (DeWolff)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment