bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

20-04-2024

B-log: 20 t/m 26 april 2024

Filed under: B-log 2024 — bazbo @ 05:50



Vrijdag 26 april:
Gefeliciteerd, grote broer. Zes uur op, uurtje later aan het werk. Tussendoor koffie. Rond half elf stappen De Vrouw en ik even op de fiets voor wat boodschappen bij de super. Koffie met De Vrouw. Later lunch. Afwasje. Werk. Half vijf is het klaar. Krant. De Zoon is er om half zes. De Vrouw serveert gnocchi met een mooi gevulde tomatensaus. Ernaast een goed gevulde salade. We eten alles op. Afwas en afval. Lezen. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Film Music 1976-2020 (Brian Eno), Rams (Brian Eno), On The Way To Two (Kenny Wheeler & John Taylor), Troika (D’Virgilio, Morse & Jennings), Apostrophe (‘)/Over-Nite Sensation (Frank Zappa), Harmonic Divergence – The Harmony Codex remixes (Steven Wilson), Door One (David Longdon), KaLIVEdoscope (Transatlantic)



Donderdag 25 april:
Zeer op tijd op. Eerst een ronde hardlopen en die gaat nog niet onaardig ook. Zeven uur ben ik aan het werk. Veel. Tussendoor koffie. Veel. Koffie met De Vrouw. Veel. Lunch. Afwasje. Veel. Half vier is het klaar. Ik loop naar de mondhygiëneur voor een behandeling. Alles oké. Als ik terug ben, maak ik avondeten: allerlei groenten uit de oven. Er is nog een restant salade en voor De Vrouw bak ik runderschnitzel. We eten alles op. Afwasje. Krant. We lopen naar het ACEC. Daar vindt de algemene ledenvergadering van de energiecoöperatie Apeldoorn plaats en die wonen we ’s een keertje bij. Her en der aardige informatie. Na afloop snel naar huis. Rond tien uur slapen.
Muziek vandaag: Kaleidoscope (Transatlantic), Wild River (David Longdon)



Woensdag 24 april:
Half zes op. Koffie. Allerlei. Begin van de ochtend wandel ik naar de super. Regen. Koffie met De Vrouw. Dan naar Gigant voor de repetitie van Wirwar. De groep werkt hard aan een paar scènes; volgende week de generale voor de voorstelling van 5 mei. Half een terug. Koffie en lunch met De Vrouw. Afwasje en huishoudelijks. We gaan naar het souterrain en hozen wat water. Uitrusten. Eind van de middag maak ik avondeten: een gele curry met ui, paprika, courgette, een restje bindsla, spinazie en adukibonen. Ernaast een salade van bosui, radijs, komkommer en kerstomaat. Voor De Vrouw is er een restant kippenpoten (uit de oven). We eten alles op. Afwasje. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: the skies, they shift like chords (Roger Eno), Mixing Colours (Roger Eno & Brian Eno), het tweede en derde schijfje van de set More Never Is Enough – Live @ Manchester And Tilburg 2010 (Transatlantic), Where Do We Go From Here? (Kenny Wheeler & John Taylor)



Dinsdag 23 april:
Werkplek. Werk. Tussen de middag wandel ik door bos (en zon). Werk. Kwart over vijf thuis. Kranten. De Vrouw serveert een schotel van tortelini met groenten en ernaast salade. Smakelijk. Natafelen. Afwasje. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Where Do We Go From Here? (Kenny Wheeler & John Taylor), IV (DeWolff),



Maandag 22 april:
Werkplek. werk. Tussen de middag reis ik met een collega naar een andere locatie (in Velp). Daar steken we de handen uit de mouwen. In een speel-o-theek moet speelgoed geordend. Omdat we met een redelijke groep zijn, zijn we vroeg klaar. Aardig om weer van betekenis te zijn op de werkvloer, maar had het nog leuker gevonden als we samen zouden werken met cliënten. Na afloop wandelen we naar een Italiaans restaurant, alwaar we eten. Goh. Dezelfde collega zet me af in het centrum van Arnhem. Ik wandel naar het station. Acht uur thuis. Bijpraten. Lezen. Op tijd slapen.
Muziek vandaag: The New Normal (Trifecta)



Zondag 21 april: Cultuur bij je Buur
Kwart voor zes op. Ik loop een ronde hard langs kanaal en buiten het centrum. Het gaat moeizaam en het gaat de laatste tijd vaker zo dat ik een extra wandelpauze nodig heb; is het ’t pijntje in de knie of gewoon de ouderdom? Thuis nog terug in bed. Kwart voor negen staan we op. Koffie. Allerlei. Ik bereid me voor op vandmiddag. Meer koffie met De Vrouw. We lunchen op tijd. Afwasje. Kwart over twaalf fiets ik naar de tuin van Marja. Daar is het al aardig vol. Ik ontmoet C, die ik ken uit de buurthuistijd 1986, toen belangrijk personage. Ze zingt bij het bandje B4 dat vanmiddag speelt. Bandje is nog niet zo indrukwekkend, maar ze zingt zeer verdienstelijk. Onder de naam De verjaardag van Anja lezen Willem, Aad en ik verhalen en gedichten: drie sets van een half uur. Volle tuin, mooie aanloop, goede reacties. Mooie middag. Half zeven thuis. Ik maak avondeten. Zeven uur eten we risotto van kastanjechampignon, groene asperge en spinazie. Ernaast een salade van bosui, radijs en komkommer. Voor De Vrouw is er steak bavette. We eten alles op. Natafelen. Afwasje. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Grand Wazoo (Frank Zappa), Acoustic – The Artone Sessions (Within Temptations), het eerste plaatje (The Whirlwind) uit de set More Never Is Enough – Live @ Manchester And Tilburg 2010 (Transatlantic)



Zaterdag 20 april:
Kwart voor zes op. Koffie. Webstek. Allerlei. Begin van de ochtend loop ik de gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super, zij het dat ik ook de plaatselijke platenwinkel bezoek, gezien de jaarlijkse Record Store Day. Ik vind Harmonic Divergence (The Harmony Codex remixed and reimagined) (Steven Wilson) en de picture disc Pictures At An Exhibition (Emerson Lake & Palmer) en hoewel ik niet meer van zinnens was om nog iets te kopen, doe ik het toch. Koffie. Dan nogmaals het centrum in. In de Syrische winkel koop ik brood. Meer koffie met De Vrouw. Huishoudelijks. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje en stofzuigen. Dan stappen we op de fiets en rijden we naar de Olifantenschuur. Niet alleen koop De Vrouw daar appels en stoofperen; ook is er – in het kader van Cultuur bij je Buur dit weekend – een optreden van Three Guys Named Joe. We zagen het bandje vorig jaar al (toen Bas, Willem, Aad en ik op de zaterdag optraden) en we pakken nu weer een setje mee. Hoogst vermakelijk. Goed ook. We rijden weer richting huis en op de terugweg komen we langs de zojuist aangekochte woning van De Zwager. Die bezichtigen we kort. Thuis maak ik avondeten: aardappel en later ook met groenten en haloumi gevulde portabello uit de oven. Ernaast een salade van bosui, koolrabi, radijs en komkommer. Voor De Vrouw bak ik steak bavette. We eten alles op. Afwasje. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Zartir (Levon Eskenian & The Gurdjieff Ensemble), The Turning Year (Roger Eno), Whirld Tour 2010 (Transatlantic)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment