bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

26-04-2024

B-log: 27 april t/m 3 mei 2024

Filed under: B-log 2024 — bazbo @ 20:18



Vrijdag 3 mei:
Half zes wakker en op. Eerst loop ik een ronde hard langs Grift en kanaal. Als ik wegloop, is het droog; op de hoek van de straat begint het te regenen met hier en daar een klap onweer. Lopen lukt aardig. Halverwege is het weer droog. Thuis nog terug in bed. Negen uur staan we op. Ik werk een paar uur. Eind van de ochtend is het klaar. Koffie met De Vrouw. Ik wandel een rondje en haal het groentepakket op. Lunch. Afwasje. We gaan naar het souterrain en hozen daar wat water weg. Lezen. De Vrouw gaat de deur uit. Ik maak avondeten: parelcouscous met adukibonen, andijvie en feta. Het restant salade van gisteren vul ik aan met bosui en komkommer. De Zoon is er om half zes. We eten alles op. Afwasje en afval. Webstek. Krant. Lezen.
Muziek vandaag: The Travelling Wilburys Collection (The Travelling Wilburys), Over-Nite Sensation (Frank Zappa), Live & Outta Site (DeWolff), Transgression (Theo Travis’ Double Talk), de eerste twee plaatjes uit de doos Live At The London Palladium 2023 (Rick Wakeman)



Donderdag 2 mei:
Redelijk geslapen. Op tijd op de werkplek. Veel. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. Veel. Pas kwart over zes thuis. De Vrouw serveert aardappel en bataat uit de oven met doperwten en een salade ernaast. Smakelijk. Afwasje. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: The Source (Afro Celt Sound System), Bloom (Bill Laurance & The Untold Orchestra)



Woensdag 1 mei:
Half zes wakker en op. Ik loop een ronde hard. Het is wat benauwd. Lopen lukt aardig, maar bij vlagen wat moeizaam. Begin van de ochtend wandel ik naar de super. Het wordt warm. Thuis koffie met De Vrouw. Dan naar Gigant voor de repetitie van Wirwar. Het is de generale; veel dingen lopen soepel, andere weer wat minder. Nou ja. Na afloop nog een en ander regelen. Thuis koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. De Vrouw gaat de deur uit. Lunch. Afwasje. Allerlei. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik kook tortellini en maak een saus van champignon, ui, paprika, bleekselderij en tomaat. Voor De Vrouw bak ik kippendijfilet. De Vrouw is voor half zes thuis en een half uurtje later eten we alles op. Afwasje. Krant op het balkon. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Grand Southern Electric (DeWolff), The Final Flight – Live At L’Olympia (Transatlantic)



Dinsdag 30 april:
Wat minder geslapen. Niet erg. Op tijd op de werkplek. Daar veel. Tussen de middag wandel ik door bos. Het is bijzonder aangenaam buiten. In de middag veel. Kwart over vijf thuis. De Vrouw serveert het restant dal en uientaart van zaterdag en gisteren, met ernaast een mangosalade. Smakelijk. Afwasje. Dan fiets ik door de warmte naar Peter-Jan. We drinken thee in de tuin en gaan dan toch echt over op een repetitie van het stuk. Tekstueel loopt het soepel; aan de beweging op het podium en in de logistiek valt nog wel wat te verfijnen en vandaar dat we begin volgende maand Aad erbij hebben. Na half elf thuis. Het is nog steeds warm. Even bijpraten en dan slapen.
Muziek vandaag: geen



Maandag 29 april:
Goed geslapen. Op tijd op de werkplek. Zonnig vandaag. Veel werk. Tussen de middag wandel ik door veld en bos en zon. Veel werk. Kwart over vijf thuis. Krant. De Vrouw serveert opnieuw de dal van zaterdag en ernaast een uientaart en salade. Smakelijk. Afwasje. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Bloom (Bill Laurance & The Untold Orchestra), The New Normal (Trifecta), Tooth (Mumpbeak)



Zondag 28 april:
Pas om half zeven wakker en op. Koffie. Lezen. Meer koffie met De Vrouw. De Vrouw gaat vanmorgen de deur uit. Meer koffie. De Zoon is er om half twaalf voor lunch. Afwasje en stofzuigen. Dan wandel ik naar CODA. Als ik binnenkom, begroet iemand mij, loopt op mij af en zegt: ‘Dag Bas, leuk dat je er bent.’ Het is Ronald Giphart. In het auditorium verzorgt hij samen met Mascha Kamphuis een lezing over NAH en het boek dat zij beiden maakten. In het publiek zitten een stuk of wat spelers van Wirwar. Nog meer bekenden, cliënten en collega’s van vroeger en nu. Mascha is online, maar kan veel vragen beantwoorden. Het is een interessante middag. Tussendoor signeert Ronald mijn exemplaar van het boek Ik mis mij ook. Na afloop spreken we elkaar kort. Half vijf ben ik thuis. Bijpraten met De Vrouw. Dan maak ik avondeten: een risotto met shiitake en prei. Ik vul het kleine restant salade van vrijdag aan. Voor De Vrouw bak ik runderschnitzel. We eten alles op. Afwasje. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Heaven’s Isle (Oliver Wakeman), Where You Wish You Were (Bill Laurance & Michael League), Lunar Mist (Virgil & Steve Howe), Accordion Tribe (Accordion Tribe), The Absolute Universe – Forevermore (Extended Version) (Transatlantic)



Zaterdag 27 april: Koningsdag
Half zes op. Ik loop een ronde hard langs Grift en kanaal en die lukt zowaar goed. Geen extra wandelpauzes nodig. Thuis nog terug in bed. Na negenen staan we op. Koffie. Ik loop door de eerste drukte in het centrum naar de Syrische winkel en een super. Meer koffie met De Vrouw. We lunchen. Afwasje en huishoudelijks. Dan wandelen we door het centrum om wat van de koningsdagsfeer op te pakken. Het is opvallend rustig qua aantallen bezoekers, maar het lawaai is er niet minder om. Ik ben er snel doodmoe van. Na drieën zijn we weer thuis. Lezen. Eind van de middag maak ik avondeten: een Indiase dal, een currysoep van ui, prei, wortel, aardappel en linzen. Die lukt zeer goed. We eten er fiks van en er blijft voldoende over voor begin komende week. Afwasje. Lezen. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: A Handful Of Memories (Adam Wakeman), Letter God (DeWolff), The Absolute Universe – The Breath Of Life (Abridged Version) (Transatlantic)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment